Хто не сплачує податок за землю?

Відповідно до ст. 121 Земельного кодексу України (норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам – авт.) мені належить 2,0 га для ведення селянського господарства. Я пенсіонерка, маю трьох дітей. Чи повинна я сплачувати податок за вказану норму землі?
Я. Романюк,
Сокальський р-н, Львівська область


Відомо, що використання землі в Україні є платним. Разом з тим, стаття 12 Закону України „Про плату за землю” встановлює пільги. Зокрема не сплачується податок за  земельні  ділянки в межах граничних норм, встановлених  Земельним кодексом України, інвалідів I і II  груп,  громадян,  які  виховують  трьох  і  більше  дітей,  та громадян,  члени  сімей  яких проходять строкову військову службу, пенсіонерів, а  також  інших  осіб,  які  користуються  пільгами відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх   соціального   захисту”,  громадян,  яким  у встановленому   порядку   видано   посвідчення  про  те,  що  вони постраждали  внаслідок  Чорнобильської катастрофи.
Таким чином, враховуючи те, що Ви пенсіонерка та маєте трьох дітей, плата за земельну ділянку у розмірі 2,0 га (що не перевищує норми безоплатної передачі) для ведення особистого селянського господарства не сплачується.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>