Футбольний «трилер» у Луцьку

У 13-му турі першості серед команд першої ліги луцька “Волинь” приймала на своєму стадіоні одного з основних своїх конкурентів у боротьбі за путівки до вищої ліги – київську “Оболонь”. У цій зустрічі команди розіграли справжнісінький футбольний трилер. Початок матчу був шокуючим для господарів поля. Перша ж атака гостей стала гольовою – “пивовари” скористалися провалом в обороні “Волині”. Такий жвавий початок з боку суперника мав підштовхнути лучан до більш активних дій. Але цього чомусь не сталося. Футболісти “Волині” продовжували пересуватися по полю так, немов на ногах у них були пудові гирі. І це при тому, що, готуючись до зустрічі з “Оболонню”, лучани провели тижневий тренувальний збір на Львівщині, основною метою якого якраз і було відновлення фізичних кондицій гравців. Проте гості виглядали куди бадьоріше на фоні “відпочилих” господарів поля. Як наслідок, на численні мляві атаки “Волині” пивовари відповідали рідко, але влучно. Наприкінці першого тайму київські футболісти ще двічі вразили ворота 18-річного голкіпера “Волині” Юрія Федорчука.
За рахунку 3:0 на користь “Оболоні” команди пішли на перерву. Здавалося, гра зроблена, але іншої щодо цього думки був головний тренер лучан Віталій Кварцяний. Про те, що він сказав своїм підопічним у роздягальні, можна лише здогадуватися, але після цього голи посипалися у ворота “Оболоні”. На 61-й хвилині бразильський легіонер лучан Жадер у фірмовому стилі виконав штрафний удар, не залишивши голкіперу пивоварів жодних шансів. Буквально під час наступної атаки Олександр Пищур, скориставшись навісною подачею Романа Максимюка, скоротив величезну перевагу “Оболоні” до мінімуму. Від такої запаморочливої зміни подій на полі не витримали нерви у півзахисника гостей Олександра Клименка. У необов’язковій ситуації він заробив “гірчичника”, який був для нього вже другим у матчі, і залишив свою команду в меншості. Реалізувати чисельну перевагу лучанам вдалося в останній десятихвилинці. На 83-й хвилині Роман Максимюк дальнім ударом зрівняв рахунок. На трибунах луцького стадіону “Авангард” вирувало справжнє вболівальницьке море. Понад сім тисяч глядачів, які прийшли на цей матч, отримавши позитивний заряд емоцій, щодуху підганяли свою команду вперед. Вдячністю футболістів за шалену підтримку став четвертий гол у ворота “Оболоні”. А героєм матчу став Жадер – ефектним ударом з лінії штрафного майданчика він поцілив у ліву “дев’ятку”. 4:3 – барвиста і досить непроста перемога “Волині”!
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>