Молодість «побила» досвід

Минулого вівторка стартувала весняна частина чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги. У першій після зимової перерви офіційній грі луцькій „Волині” випав непростий суперник – київська „Оболонь”, яка постійно тримається у лідерах першості і веде боротьбу за вихід в елітний дивізіон.
Напередодні гри з киянами ФК “Волинь” подала заявку на друге коло чемпіонату. Хоча у складі лучан й з’явилося багато нових імен, але всі вони уже були більш-менш відомі волинським вболівальникам, які протягом міжсезоння уважно стежили за новинами зі стану команди. Несподіванкою стала хіба що поява у Луцьку нападаючого Романа Каракевича, попередніми клубами якого були запорізький “Металург” і та ж київська “Оболонь”. Головна ж ознака оновленої „Волині” – молодість її гравців.  Середній вік футболістів, заявлених на гру з „Оболонню”, становив всього 21 рік. Більше того, до протоколу потрапили аж троє 16-річних футболістів і стільки ж 17-річних. Незважаючи на молодість, лучани продемонстрували свій непоступливий характер і перемогли одного з лідерів ліги.
Для „Волині” все починалося не так вже й добре. У середині першого тайму з поля був вилучений новобранець команди Сергій Язвовський. Однак до перерви „Волинь” зуміла не тільки залишити свої ворота сухими, а й вийти вперед. На останній хвилині першого тайму дальнім ударом зі штрафного Андрій Донець увігнав м’яча у „дев’ятку” воріт гостей. „Пивовари” відігралися на 72-й хвилині, після того, як  арбітр матчу донеччанин Вадим Нестеренко призначив доволі сумнівне пенальті. Хоча лучани й не погоджувалися з таким рішенням, однак надто із суддею не сперечалися, бо на той момент ледь не кожен другий на полі гравець “Волині” мав у своєму пасиві жовту картку. Цей гол помітно знітив лучан. “Волинь”, яка була за крок від перемоги, могла втратити й нічийний результат. Героєм матчу став Євген Павлов. За десять хвилин до завершення гри він скористався невдалою скидкою захисника киян на голкіпера. Перехопивши м’яча, Євген обіграв воротаря і закотив шкіряну кулю у порожні ворота. Цікаво, що автору переможного гола “Волині” 12 березня виповнилося всього 16 років. Після фінального свистка найбільше успіху Євгена радів його батько Степан Павлов – один з тренерів луцької команди, який свого часу теж грав за „Волинь” на позиції форварда.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>