Найстаріша жінка-курець

У 102-річному віці у Лондоні померла Уїнні Ленглі – найстаріший курець Великобританії. Стаж куріння жінки склав 96 років. Ленглі померла ще в кінці липня, проте похорон відбувся лише кілька днів тому (жінка не дожила до свого 103-го дня народження всього місяць).
– Вона любила випити, покурити, пограти в карти. Була прекрасним співрозмовником – дуже веселим і дотепним. Їй подобалося розгадувати кросворди,– розповіли про Уїнні Ленглі журналістам її рідні.
Курити жінка почала 96 років тому, на початку Першої світової війни. “Тоді, а також у Другу світову війну, коли в Лондоні падали німецькі бомби, курили багато, щоб впоратися зі стресом, – розповідала Ленглі. – Ми не замислювалися над тим, як це позначиться на здоров’ї”. Минулого року британка вирішила кинути згубну звичку. Ще за життя вона заявила одному британському виданню, що зменшити кількість сигарет її змусила фінансова криза, в результаті якої ціни на тютюн у Великобританії значно зросли. Родичі Ленглі розповіли, що в останні кілька місяців свого життя вона повністю відмовилася від куріння. “У неї сильно зіпсувався зір, вона не могла побачити кінець сірника, щоб прикурити сигарету, тому й відмовилася від тютюну, хоча ще близько 20 років тому їй діагностували рак”, – пояснили близькі Ленглі. Та попри це вона пережила і чоловіка, і дітей.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>