Що потрібно споживати щоб здоров’я добре мати

Люди, які щодня з’їдають по половинці яблука, мають менше шансів захворіти хворобою Альцгеймера. Речовини, які містять ці фрукти, здатні гальмувати розвиток ракових клітин. Яблука також містять вітаміни і мікроелементи, що підвищують імунітет і поліпшують роботу серцево-судинної системи.
Ті, хто турбується про своє серце, мають їсти більше риби. Три такі “обіди” в тиждень зменшують ризик виникнення інфаркту. Японці та ескімоси, які регулярно вживають рибу, набагато рідше страждають серцево-судинними хворобами, ніж народи, раціон яких бідний на рибні продукти.
Часник є незамінним при лікуванні простудних захворювань. Крім того, його вживання знижує ризик виникнення раку шлунка і кишківника та поліпшує травлення. Часник також захищає від судинних захворювань.
Бета-каротин, який містить морква, нейтралізує вільні радикали, які руйнують генну структуру і провокують рак. Крім того, він сприятливо впливає на зір і стан шкіри. Однак необхідно пам’ятати, що бета-каротин краще розчиняється  в жирах, тому салат з моркви ліпше заправляти олією.
Гострий перчик “чилі” поліпшує обмін речовин, тому корисний для тих, хто бажає схуднути. Капсацин, який надає йому гострого смаку, сприяє виробленню шлункового соку і перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій у кишківнику.
Солодкий перець також корисний. Він містить не лише вітамін С, але й таку речовину як лютеолін. Навіть у малих дозах він стримує розвиток раку, захищає від серцево-судинних захворювань і вікових проблем.
Банани – найситніші і найбагатші вуглеводами фрукти. Вони містять речовини, які перешкоджають швидкому всмоктуванню цукру в кров. А кількість магнію, який містить один банан, складає одну шосту частину добової потреби організму.
Чудодійні властивості зеленого чаю зумовлені вмістом катехіну. Ця біоактивна речовина перешкоджає розвитку атеросклерозу і захищає від захворювання на рак простати. Але вдень бажано пити не більше однієї чашки чаю.
Соя містить багато лецитину та вітамінів групи В, які підсилюють розумову функцію і зміцнюють нервову систему.
Молоко недарма зараховують до основних продуктів харчування. Воно містить цінні білки, жири, які легко засвоюються, кальцій і корисний цукор лактозу.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>