Люди, які щодня з’їдають по половинці яблука, мають менше шансів захворіти хворобою Альцгеймера. Речовини, які містять ці фрукти, здатні гальмувати розвиток ракових клітин. Яблука також містять вітаміни і мікроелементи, що підвищують імунітет і поліпшують роботу серцево-судинної системи.
Ті, хто турбується про своє серце, мають їсти більше риби. Три такі “обіди” в тиждень зменшують ризик виникнення інфаркту. Японці та ескімоси, які регулярно вживають рибу, набагато рідше страждають серцево-судинними хворобами, ніж народи, раціон яких бідний на рибні продукти.
Часник є незамінним при лікуванні простудних захворювань. Крім того, його вживання знижує ризик виникнення раку шлунка і кишківника та поліпшує травлення. Часник також захищає від судинних захворювань.
Бета-каротин, який містить морква, нейтралізує вільні радикали, які руйнують генну структуру і провокують рак. Крім того, він сприятливо впливає на зір і стан шкіри. Однак необхідно пам’ятати, що бета-каротин краще розчиняється в жирах, тому салат з моркви ліпше заправляти олією.
Гострий перчик “чилі” поліпшує обмін речовин, тому корисний для тих, хто бажає схуднути. Капсацин, який надає йому гострого смаку, сприяє виробленню шлункового соку і перешкоджає розмноженню шкідливих бактерій у кишківнику.
Солодкий перець також корисний. Він містить не лише вітамін С, але й таку речовину як лютеолін. Навіть у малих дозах він стримує розвиток раку, захищає від серцево-судинних захворювань і вікових проблем.
Банани – найситніші і найбагатші вуглеводами фрукти. Вони містять речовини, які перешкоджають швидкому всмоктуванню цукру в кров. А кількість магнію, який містить один банан, складає одну шосту частину добової потреби організму.
Чудодійні властивості зеленого чаю зумовлені вмістом катехіну. Ця біоактивна речовина перешкоджає розвитку атеросклерозу і захищає від захворювання на рак простати. Але вдень бажано пити не більше однієї чашки чаю.
Соя містить багато лецитину та вітамінів групи В, які підсилюють розумову функцію і зміцнюють нервову систему.
Молоко недарма зараховують до основних продуктів харчування. Воно містить цінні білки, жири, які легко засвоюються, кальцій і корисний цукор лактозу.
Comments: |