У світі – дефіцит шампанського

Шампанське стає у світі все популярнішим. Французькі виробники не справляються з постійно зростаючим попитом, оскільки їхні можливості у збільшенні збору винограду, який може використовуватися для виготовлення напою, вельми обмежені. З виноградників Шампані, до яких згідно із законом з 1927 року належить тільки 33,5 тисячі гектарів землі, видавлюють все можливе.
У 2007 році продажі шампанського досягли 400 мільйонів пляшок. Річні обороти виробників зросли до 6 мільярдів євро. У зв’язку з цим земля в Шампані стає практично безцінною. Один гектар коштує 600 тисяч євро, але її все одно ніхто не продає. Виробники всіляко намагаються задовольнити попит. Вони використали наявні запаси, на 2 тонни збільшили кількість збираного з гектара винограду – до 12 тисяч 400 кілограмів.
Загальне зростання попиту на шампанське пов’язане зі збільшенням його популярності на нових ринках, таких як Росія і Китай. Виробники випускають більше дорогих видів продукції, а також підвищують ціни на популярні марки.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>