Японці зробили пиво з молока

На прилавках магазинів японського міста Накасібецу (острів Хоккайдо)  з’явиться незвичайний напій – пиво, зроблене на основі звичайного коров’ячого молока. Ідея використовувати молоко з такою метою спала на думку одному місцевому фермеру після того, як йому довелося позбутися великої кількості молока через надвиробництво. Фермер запропонував свою ідею одній з пивоварних компаній, що розробила технологію виробництва. Молоко нагрівають не на вогні, оскільки температура кипіння в нього невисока і при звичайному нагріванні воно може просто википіти, а гарячим повітрям, регулюючи його подачу. Це єдина складність у процесі виготовлення алкогольного напою. У підігріте молоко додають пивні дріжджі і хміль. Коли починається процес ферментації, рідина кольором і запахом починає нагадувати чай з молоком. Після остигання колір міняється, і напій уже виглядає, як звичайне фільтроване пиво. Виробник стверджує, що новий продукт має фруктовий присмак. “Молочне” пиво назвали “Білк” (Bilk), що походить від англійських слів beer (пиво) і milk (молоко). Новий напій продаватимуть в невеликих пляшечках об’ємом 0,33 літра. Приблизна вартість такої пляшки в Японії становитиме 380 ієн.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>