На незвичному фестивалі, що відбувся в Коростені, працівники кулінарного товариства “Коростеньхарч” та ВАТ “Коростенський хлібзавод” засмажили двометрового деруна, який потрапив до “Книги рекордів України”. На виготовлення цього гіганта, що заважив 118 кілограмів, було затрачено 96 кілограмів картоплі, 5 кілограмів моркви, 20 кілограмів цибулі, 120 яєць, 6 кілограмів грибів, 10 кілограмів сала, 4 кілограми м’яса, 4,5 літра олії, 5 літрів сметани та різні спеції за смаком.
А от найсмачніші деруни вдалися на фестивалі представникам міського дитячого дошкільного закладу №12. Загалом же в цьому незвичайному культурно-кулінарному заході свої здібності щодо традиційної по-ліської страви продемонстрували 69 команд.
Ігор Славич,
Житомирська область
Comments: |