Міжнародний фестиваль дерунів уже втретє відбувся у Коростені. На свято прибули делегати з Молдови, Вірменії, Польщі, Швеції, Росії та Білорусі. “Родзинкою” свята став гігантський дерун, на виготовлення якого пішло 150 кілограмів картоплі, 26 – цибулі, 5 – печериць і 8 кілограмів сала, 120 яєць, 3 кілограми сметани, 3 літри олії, а ще овочі, часник і калина. До речі, картоплю для цього деруна натерли вручну! Роздавав коростенцям і гостям шматочки цього гіганта власноруч мер міста Володимир Москаленко. Він же продемонстрував для бажаючих майстер-клас по смаженню дерунів і поділився своїм рецептом: десять картоплин, склянка борошна, яйця, дрібка соди, дві цибулини, кілька зубчиків часнику, кілька ложок сметани чи вершків, сіль і перець за смаком.
Галина Ярославець,
Житомирська область
Comments: |