«Розпрягали» хлопці коней

Два місяці невловимі конокради не полишали в спокої селян Житомирщини. До поля зору міліції потрапили троє мешканців Житомирського району та один — Бердичівського. Двоє з них уже притягалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини, скоєні у Чуднові та Жмеринці Вінницької області. Перевірка підтвердила, що підозрювані були причетні до крадіжок коней. Злочинна група нагадувала «сімейний бізнес» із традиціями конокрадства. Сорокасемилітній батько, приїхавши із Бердичева до своїх синів в обласний центр, запропонував їм заробити грошенят подібними крадіжками. До групи долучився ще один родич, племінник глави сімейства. За збут одного коня злочинці отримували до 3500 гривень. Допомагав їм у цьому «перевірений компаньйон» з Вінницької області, раніше засуджений за скуповування краденої худоби. Зловмисники купили три автомобілі, частину грошей прогуляли, знімаючи номери в готелях і кемпінгах.
Порушено кримінальну справу. Крадіям загрожує позбавлення волі до п’яти років, а батько ще буде нести відповідальність за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність, що карається ув’язненням на строк від трьох до семи років.
Галина ЯРОСЛАВЕЦЬ,
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>