Мало не з’їли шершні

Минулої осені у Новограді-Волинському 50-літній чоловік загинув у власному домі від укусів ос. Небезпечні комахи “побудували” гніздо в його оселі. Рятувальники ГУ МНС України в області, яких викликав родич жертви, спалили тоді осине кубло.
Та цієї весни історія мала продовження. 13 березня полковник МВС у відставці Борис Кравець з Новограда-Волинського навідався до гаража, яким користувався нечасто, і  виявив там одне велике, як футбольний м’яч,  гніздо шершнів та інше, трохи менше за розміром. Начуваний про нещасний випадок чоловік одразу викликав рятувальників. Еменесівці провели огляд гаража та інших будівель, виявили на горищі ще кілька гнізд. Більше десятка їх зібрали в мішки й знищили, – повідомив працівник прес-служби МНС України в області Сергій Уланов.
Останнім часом шершні, які зазвичай будують гнізда подалі від людських поселень, почали “окуповувати” житлові та господарські приміщення. Агресивнішими стали й оси. Тож про всяк випадок  час від часу оглядайте горища, дачі, інші будівлі, щоб уникнути прикрих несподіванок.
Галина Ярославець,
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>