Браконьєри – в «зоні»

Хоч і минуло двадцять років з часу аварії на ЧАЕС, та ще й досі в зоні відчуження процвітає мародерство. Але й чимало злодіїв стали жертвами своєї жадібності.
Коли ж дещо стабілізувалася екологічна обстановка, змінився ландшафт (заросли лісом поля навколо Чорнобиля та у районах, де не живе населення, зокрема і на півночі Житомирщини, утворилися нові болота й збільшилася кількість звірів), з’явилися в зоні хижаки з рушницями. Нині браконьєри полюють на диких кабанів, лосів, козуль, птахів, ловлять рибу. І вся ця, приправлена цезієм і стронцієм, чорнобильська здобич може з’явитися на вашому столі, бо вона повсюдно продається на стихійних ринках. Вивозять із зони також деревину, а вона потрапляє за кордон і також може потрапити до наших осель з меблями та іншими речами. Нині з’явився ще один вид браконьєрства – туристичний. Організацією турів до Чорнобиля займаються спритники, що за рахунок подібного екстриму теж збагачуються..

Галина Ярославець,
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>