Фотографії школяра чекають міжнародних відзнак

Артур ОПЕЙДА

Артур ОПЕЙДА

Вловити у крапельці роси відображення Всесвіту, зупинити промінь вранішнього сонця та зафіксувати у польоті бджолу вдасться не кожному. Лише той, хто по справжньому закоханий у природу, може за допомогою фотоапарата зберегти найяскравіші миттєвості. Артур Опейда, учень гімназії №21 міста Луцька, лишень три роки займається фотосправою, але його знімками вже захоплюються жителі різних континентів нашої планети. Як розповідає мама хлопця Людмила Миколаївна, викладач Волинського національного університету імені Лесі Українки, син ще з дитинства мав потяг до прекрасного – займався орігамі, вишивкою. Причому все вивчав сам за допомогою книжок і отримував грамоти та відзнаки за свої старання. А кілька років тому хлопець почав мріяти про фотоапарат. У 2008 році цифровий фотоапарат все ще вважався розкішшю. Але батьки, зваживши на те, що син добре вчиться, таки купили йому «Олімпус». Зараз, роздивляючись фотографії школяра, не можливо повірити, що зроблені вони простеньким апаратом без «наворотів». Казковими видаються звичайні сніжинки, а краплинки роси ніби переносять у дитинство, де все переливалось яскравими барвами. Це вдається завдяки особливій технології – фотографує Артур за допомогою лупи. На його знімках все розквітає, дихає і сміється. Таке життя фотографіям дає особливе бачення юнака.
– Зараз у моєму архіві понад 150 тисяч знімків, – гордо розповідає Артур. – Мої роботи є в Інтернеті, де їх може побачити та оцінити кожен бажаючий, варто лише ввести у пошуковій системі Artur Opeida. В середньому за день мої знімки переглядає 1000 людей.
Про його талант знають всі друзі та викладачі гімназії, тож не дивно, що хлопця постійно просять бути фотокором різних заходів. І навіть на уроках вчителі не забороняли користуватись фотоапаратом, бо знали, що побачать згодом найкращі кадри. А нещодавно юнак був за фотографа на весіллі у двоюрідного брата.
За підтримки батьків школяр організовує персональні виставки. Здобув перемогу у міському конкурсі юних фотографів «Моя Україна». Зізнається, що в майбутньому хотілося б виграти престижний міжнародний конкурс та пов’язати життя зі своїм хобі. В Інтернеті знайшов інформацію про 3D панорами, тобто віртуальне зображення простору, і самостійно навчився її робити. Про своє захоплення Артур може розповідати годинами. І все ж краще за будь-які слова говорять його роботи. Тож запрошуємо читачів оцінити творіння юного майстра.
Руслана ТАТАРИН,
м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>