Підручник рівненських науковців видали у США

За роки незалежності чимало українських вчених виїхало за кордон і тепер розвивають науку у провідних університетах світу. Але є й інші приклади, коли науковці залишаються в Україні, але їхні розробки визнаються в усьому світі. Рівненський професор Леонід Дворкін також отримував чимало цікавих пропозицій і запрошень, але працює на батьківщині і має величезний творчий доробок. Він автор 35 монографій і підручників, понад 70 патентів та винаходів у технології будівельних матеріалів.
Нещодавно в Рівному відбулася презентація навчального посібника “Будівельні матеріали” (“Construction Materials”), який побачив світ у провідному американському видавництві “Nova Science Publishers” у Нью-Йорку. Видання вінчає значний цикл робіт, присвячених будівельному матеріалознавству, і стало закономірним результатом багаторічної роботи наукової школи відомого вченого.

Автори книги – завідувач кафедри технології будівельних виробів і матеріалознавства Національного університету водного господарства та природокористування, доктор технічних наук, професор Леонід Дворкін та професор кафедри Олег Дворкін. Підручник “Construction Materials” базується на сучасних світових досягненнях науки, доповнює та розвиває її. При його написанні враховані діючі американські вимоги нормативного, інструктивного та термінологічного характеру в будівельній галузі. Автори самі переклали підручник англійською мовою і відзначили оперативність та професіоналізм американських видавців.
Професори батько й син Дворкіни – провідні вчені у будівельному матеріалознавстві і технології бетонів, відомі не лише в Україні, але й далеко за її межами. Їхні роботи опубліковані у багатьох країнах. Монографії, підручники, практичні довідники, присвячені технології бетонів та інших будівельних матеріалів, підсумовують результати найбільш значних і оригінальних багаторічних розробок, виконаних ними безпосередньо та у співавторстві з іншими вченими.
Підручник призначений для широкого кола англомовних фахівців. Як пояснює професор Дворкін: “Посібник для американських виконробів та будівельників”. Його зможуть використовувати і ті українські фахівці та студенти, які мають бажання опанувати сучасну міжнародну термінологію, а також ознайомитись з вимогами американських та європейських нормативних актів.
Кость ГАРБАРЧУК,
м. Рівне

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>