«Різдво Христове» у вишивці

Марія ВАЛІГУРА зі своїми вишиваними виробами

Марія ВАЛІГУРА зі своїми вишиваними виробами

У гостинній домівці мешканки села Дунаїв Кременецького району Марії Валігури заворожує сила-силенна високомайстерних вишиваних робіт. Марія Пилипівна, перейнявши ази ще з дитинства від своєї матері, оволоділа технікою та почала вигадувати незвичайні візерунки. Кожен її витвір є оригінальним і вишуканим.

 

 У її великому доробку – понад сто робіт: вишивані блузи, скатертини, штори, серветки, рушники, подушки, простирадла, наволочки, в’язані речі… Особливо багато любові й тепла вклала вона, виконуючи вишивані картини на релігійну тему. Це – “Ісус Христос”, “Матір Божа”, “Миколай Чудотворець”, “Спаситель”, “Різдво Христове”, “Покрова”, “Ангел-охоронець”. Неможливо відірвати погляду і від її вишивок “Полювання на левів”, “Вершники” та прекрасних робіт із зображенням квітів.
– Нині маю більше часу на улюблену роботу (вийшла на заслужений відпочинок), – розповідає майстриня, – але мій зір, на жаль, уже не той, що був раніше.
Марія Пилипівна творить лише те, що підказує їй серце. Тому й народжуються ті яскраві диво-твори, якими не можна намилуватися.
Борис ФЕДИШЕН,
Тернопільська область
Фото автора

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>