У велимчанських листонош сумки тріщать від газет

Колектив велимчанських поштовиків

Колектив велимчанських поштовиків

Село Велимче у Ратнівському районі на Волині дуже розкидане. Тож листоношам доводиться за день намотати десятки кілометрів, щоб доставити до передплатників періодику. Завідуюча поштовим відділенням Любов Летич, яка понад тридцять літ відпрацювала в галузі зв’язку, каже, що колись на пошті був коник. Ним розвозили людям газети та журнали, посилки.
– Знаєте, коник в селі – най-зручніший транспорт. І якби навіть зараз він був, то не завадив би, бо на деякі вулиці в негоду велосипедом, який повиділяли листоношам, не доїдеш. Тож доводиться все одно запрягати власного скакунця і возом добиратись до читачів не тільки з їхніми улюбленими виданнями, але й з товаром, яким торгує наше відділення, – розповідає Любов Дмитрівна. – Звісно, дівчата хочуть, щоб їм вже й скутери виділили, але то все мрії.
У такому великому селі – лише двоє листонош та завідуюча, яка також обслуговує певну територію. Найбільше “Вісника+К” – аж 153 – на дільниці Тетяни Наход. Оксана Літвінович щочетверга розносить нашу газету 132 читачам. Всього ж у Велимчі наше видання полюбили у понад трьохсот оселях (правда, трохи менше, ніж в Більській Волі, що на Рівненщині).
Листоноші переконані, що редакції втрачають читачів у час передвиборчих перегонів, коли кожен кандидат в депутати вихваляє себе. Наприклад, Любов Дмитрівна зізналася, що читає газету з чоловіком почергово: вона – життєві історії та матеріали про село, він цікавиться новинами. Хочуть люди бачити і матеріали із продовженням, адже книги не кожен читає, а от якусь повість в газеті запросто осилить.
Тож саме в цьому селі колектив “Вісника+К” проводить свою другу зустріч з читачами. Відбудеться вона 21 листопада о 14 годині в актовому залі місцевої школи. А співатиме для читачів заслужений артист України Михайло Лазука. Для передплатників розігруватиметься лотерея.
Марія ДУБУК

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>