Розважався аж до… смерті

За три доби оперативники карного розшуку УМВС України в Житомирській області встановили долю безвісти зниклого 43-річного громадянина Шрі-Ланки та затримали його вбивць.

26 липня до чергової частини Бердичівського міськвідділу звернувся громадянин Республіки Шрі-Ланка, який тимчасово проживає у Києві, та заявив про те, що зник його земляк, який нібито поїхав до райцентру у справах. Чоловік упродовж декількох діб не відповідав на телефонні дзвінки і не повертався додому.
Працівники міліції зібрали максимум інформації про зниклого іноземця, щоб дізнатися про його можливі зв’язки та маршрути пересування на Житомирщині. Встановили, що зниклий продавав чай. Він їздив по Україні та пропонував свій товар у торговельних закладах. Інформація про його перебування у Бердичеві підтвердилась. Оперативникам вдалося знайти нових знайомих чоловіка. Згодом з’ясувалося, що саме вони причетні до його зникнення. Їхні плутані розповіді про іноземця одразу викликали підозри.
Неподалік вказаного ними місця спільного відпочинку міліціонери виявили тіло 43-річного мужчини з переломами шийних хребців та черепа. Версія про вбивство підтвердилася. Крок за кроком оперативники встановили розвиток подій, котрі трапилися липневого дня, що став для іноземця останнім. Затримані (а це двоє чоловіків та жінка) під тиском речових доказів розповіли про все, що сталося.
Іноземець випадково познайомився у районі з місцевою жителькою – продавцем магазину, і запропонував підвезти її. Дуже швидко вони порозумілися й вирішили зустрітися, щоб разом провести час. Жінка пообіцяла взяти подругу, аби було веселіше. Наступного дня прийшла не лише подруга, але й чоловік жінки та ще одна пара. На березі скоріше болітця, аніж ставка, у безлюдному місці компанія розважалася та нібито відпочивала. Коли скінчилось спиртне, дві жінки повернулись у село, а компанія із трьох осіб та продавчині продовжила вояж на машині нового знайомого. Чи то він невчасно дістав гаманець із пакою грошей, чи то авто прийшлося до вподоби пасажирам – в затуманених алкоголем головах виник злий задум. Іноземця вмовили заїхати до однієї з осель, де завбачливо прихопили лопату – саме вона згодом й стала знаряддям убивства. За селом, на околиці, зупинилися, між чоловіками нібито безпричинно виникла сварка, що продовжилася бійкою. Її фінал уже відомий. Тіло іноземця злочинці відтягли на декілька метрів від дороги й покинули у чагарнику. Навіть закопувати не стали. Гроші – близько 10 тисяч гривень – розділили порівну на трьох. На машині проїхали не далеко – не впоралися з керуванням і опинилися в кюветі. Чужого майна не шкода – підпалили авто й гайда гуляти далі...
Як повідомив перший заступник начальника УМВС України в області Сергій Талько, порушено кримінальну справу. Затримані раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності. Розслідування всіх обставин злочину триває.
Галина Ярославець,
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>