Луцькі плавці виступатимуть на Олімпіаді-2012 у Лондоні

Підпис відсутній

Підпис відсутній

Молоді, спортивні, веселі неодноразові чемпіони України з плавання Оксана Васюк та Віталій Алпатов активно готуються до майбутньої Олімпіади, що відбуватиметься у Лондоні 2012 року.У дитячі роки жителі міста Луцька Оксана Васюк (16 років) та Віталій Алпатов (17 років) навіть і не мріяли про те, що їм у майбутньому доведеться підкорювати вершини спорту.
Басейн вони почали відвідувати через погіршення стану здоров’я. Зазвичай, спортивне життя плавців розпочинається з 5 років, а от у наших героїв значно пізніше: Оксани – з 10 років, а Віталія – з 11-ти.
– Ми просто відвідували басейн. Згодом нами зацікавилися наші перші тренери Олександр Валентинович Сологуб і Світлана Федорівна Веретенікова, які помітили в нас потенціал до цього виду спорту, – розповідає Оксана.
З того часу дитяче життя почало кардинально змінюватися, з’явилося бажання займатися плаванням у майбутньому. Активні тренування, участь у міських та обласних змаганнях, перші перемоги – все це додавало стимулу та прагнення до висот у спорті. Після закінчення 8-го класу обоє вступили до Київського республіканського вищого училища фізичної культури, де й до сьогодні навчаються.
– Незабутні враження у нас завжди залишаються від призових місць, тобто наших результатів на Чемпіонатах України та міжнародних змаганнях. Перемоги додають снаги, аби досягати вищих результатів у плаванні, – доповнив Віталій. – Для успіху, перш за все, потрібне бажання займатися спортом. Звичайно, тут не обійтися без характеру, сили волі, настирливості спортсмена та настанов професіоналів-тренерів. Тому насамперед висловлюємо подяку нашим першим тренерам Олександру Сологубу та Світлані Веретеніковій, котрі підтримали і навчили нас, а також теперішньому наставнику Аркадію Микола-йовичу Власенку за їхній професіоналізм, терпіння, розуміння та просто щиру підтримку.
Для кожного спортсмена участь в Олімпійських іграх – це і велика мрія, і не менше випробування сил.
Оксана та Віталій представлятимуть збірну України з плавання на Олімпіаді 2012 року в Лондоні. Вони активно готуються до змагань, бо не збираються зупинятися на досягнутому.
– Якщо будь-який спортсмен потрапив на Олімпійські ігри та ще й має змогу захищати честь своєї країни, то він стає наче богом Гуру, – каже Віталій.
– Олімпіада – змагання надзвичайно високого рівня, а тому вона є піком кар’єри для спортсмена, – вважає Оксана. – Готуємося до неї у Київському Палаці підводного плавання щоденно чотири години, а потім ще дві години – фізичні заняття. Ці тренування за навантаженням відрізняються від інших.
Цього року 14-19 липня юнацька збірна України з плавання, у якій брав участь Віталій Алпатов на Чемпіонаті Європи, завоювала командне перше місце по кількостях здобутих медалей (7 золотих, 5 срібних та 1 бронза). Віталій щиро ділився враженнями та про перемоги збірної.
– А якби вам запропонували перейти до іноземної збірної та захищати її честь на змаганнях, звичайно, за хорошу оплату, чи погодилися б? – цікавлюся у спортсменів.
– Справа в тому, що якби наш потенціал підтримували чиновники, а держава робила все для того, щоб нас заохочувати, то, звичайно, що ні. Та коли нас не підтримують ні фінансово, ні морально, то перехід до іншої збірної, думаємо, був би можливим. Принаймні, за кордоном спортсменів цінують.
З новою владою у нашу країну прийшло також багато змін, та спорт залишається спортом. З ним завжди асо-ціювалося і здоров’я. На жаль, ситуація у нашій країні вкрай небезпечна: 80 відсотків випускників – хворі. Тому побажання цих молодих людей скромне:
– Найголовніше – це щоб кожна молода людина знайшла у житті те, що най-більше їй подобається. Сучасні підлітки почали надто швидко дорослішати, вести аморальний спосіб життя, не дивно, що так часто скаржаться на стан свого здоров’я. Ми бажаємо молоді найперше тверезо мислити, кожному знайти інтерес в житті.
Будемо сподіватися, що Оксана Васюк та Віталій Алпатов досягнуть най-кращих результатів на цій Олімпіаді. За такими людьми майбутнє України.
Галина ФУРМАН

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>