Медики-волонтери кажуть, що під час сутичок у Києві загинули 780 людей

Кількість загиблих у ході протистояння на Майдані Незалежності в Києві, а також у пов'язаних із ним подіях сягає 780 людей, вважають волонтери-медики Майдану.

«Наскільки нам відомо, 780 людей загинули», – заявила волонтер-медик Анастасія Поліщук на брифінгу в Києві в четвер, повідомляє «Українська правда».

«У це число входить близько 300 людей, які зникли з лікарень (ЛШП, інших медустанов), їх вивезли й далі спалили в крематоріях. По цих людях звертаються, шукають, але не можуть знайти», – сказала  вона.

«У Будинку профспілок (на 4-8 поверхах) були близько 200 поранених, які не могли самостійно пересуватися, не могли бачити, із черепно-мозковими травмами – вони заживо згоріли. Звідти трупи вивозили в невідомому напрямку мікроавтобуси VW чорного кольору без номерів», – заявила Поліщук.

За її словами, ще близько 20 осіб із числа загиблих – співробітники міліції, «Беркуту» й інших спецпідрозділів.

«Інші люди – це «Небесна сотня», яку всі знають, і люди, яких знаходили за територією Майдану – у лісах, за містом – багато з них ідентифіковані міліцією не як «майданівці», – зазначила вона.

Поліщук наголосила, що більше половини загиблих пройшли через руки волонтерів-медиків, і в озвучених цифрах вони не сумніваються.

В організації волонтерів-медиків Майдану вважають, що влада навмисно приховує справжню кількість загиблих.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>