У Криму «референдум» з повною «демократією» – голосують навіть громадяни Росії

В Автономній Республіці Крим триває референдум «референдум» щодо статусу півострова, який суперечить Конституції Україні і не буде визнаний ніким у світі, окрім Росії. У бюлетенях є два питання: «Ви за возз’єднання Криму з Росією на правах суб’єкта Російської Федерації?». Друге питання пропонує формальне збереження Криму в складі України: «Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?».

Відзначимо, що українські та авторитетні міжнародні інституції відмовилися від спостереження за протизаконним референдумом. Він проходить лишень під наглядом туристів з РФ, так званої «самооборони» та російських військових. Також на свій страх і ризик спостерігають за дійством деякі журналісти.

Кримські татари офіційно заявили про бойкот плебісциту. Натомість проголосувати дають можливість і громадянам Росії. Про це у своєму Facebook написала журналістка Катерина Сергацкова.

«Референдум вважати відкритим! Я, громадянка Росії, з пропискою в Сімферополі, отримала бюлетень зі словами: «Ну, раз ви тут живете, тож, можете голосувати». Тітонька, не знайшовши мене в списках, просто вписала моє прізвище в іншій список» , - розповіла Сергацкова.

Тих, хто не збирався йти на дільниці, просять голосувати прямо на вулиці, ходять по домівках, таксистам приносять бюлетені прямо у машини. Про «успіхи» уже заявив голова комісії АР Крим з проведення референдуму Михайло Малишев. Участь у голосуванні про статус АР Крим станом на полудень взяли більше 44% мешканців Криму – або  670,6 тисяч осіб.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>