Лідери опозиції не почули людей, люди пішли на штурм урядового кварталу

У неділю 19 січня у Києві на Євромайдані відбулося традиційне Народне віче. Воно відрізнялося від усіх попереднім тим, що присутні були специфічно налаштовані щодо лідерів опозиції. Організатор Автомайдану  Дмитро Булатов, виступаючи зі сцени, закликав когось із трійки Кличко-Яценюк-Тягнибок очолити рух спротиву.

«Це вже не танці а площі, а громадський спротив. У нас більше немає часу, поки ви домовитеся про розподіл посад. У нас сьогодні останній шанс захистити себе, нам потрібен лідер супротиву, який візьме на себе відповідальність», - зазначив він.

Тим часом опозиція оголосила свій план дій з трьох пунктів – створення Народної ради, висловлення недовіри та відставки Віктора Януковича, створення нової Конституції. Яценюка, який виголошував ці речі, за свистали прості євромайданівці.

А керівники Автомайдану закликали людей блокувати урядовий квартал. При вході на вулицю Грушевського з Європейської площі мітигувальникам перетнув дорогу кордон міліції. Між людьми та правоохоронцями почалися сутички поблизу стадіону «Динамо».

Мітингувальники закидували внутрішні війська і «Беркут» бруківкою та «коктейлем Молотова». Спалили шість автобусів та чотири вантажні автомобіля. Міліція відповідала світло-звуковими гранатами та сльозогнінним газом. Також у хід пішли водомети. Мітингувальники захопили кількох бійців «Беркута» у полон.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>