На київському Євромайдані встановлять рекорд світу з масового виконання гімну

31 грудня о 23.50 всі, хто збереться на Майдані Незалежності в центрі Києва, долучаться до встановлення рекорду з максимальної кількості людей, які одночасно та в одному місці заспівають Державний Гімн.

Про це повідомила на прес-конференції в агентстві УНІАН (http://www.unian.ua/news/615137-uchasniki-maydanu-planuyut-vstanoviti-svitoviy-rekord-z-masovogo-vikonannya-gimnu.html) співачка та активістка Євромайдану Руслана Лижичко.

Вона попросила всіх людей, які прийдуть у новорічну ніч на Майдан, мати з собою або ліхтарики, або ж увімкнути світло в телефонах під час виконання гімну. За її словами, завдяки цьому легше буде порахувати людей, які зібралися на Майдані. Вона зазначила, що заявка на реєстрацію у Книзі рекордів Гіннеса подана і вже отримано позитивну відповідь.

Руслана повідомила, що «на Майдані і довкола можуть зібратися 138 тисяч людей». За її словами, також можуть долучитися і люди на прилеглих до Майдану вулицях.

У свою чергу голова редакційної ради Національного проекту «Книга рекордів України» Олег Іваненко зазначив, що на сьогодні рекорд одночасного виконання гімну належить Індії, де в травні 2013 року разом заспівали 121 630 людей. «У нас є всі шанси перевершити дане досягнення», - сказав він.

Іваненко повідомив, що «розроблено методику реєстрації подібного рекорду».

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>