У Рівному активісти Євромайдану штурмували обласну адміністрацію (фото)

2 грудня 5-тисячний натовп рівненських активістів Євромайдану влаштував страйк під стінами обласної державної адміністрації, вимагаючи в очільника краю Василя Берташа та інших чиновників викинути членські квитки Партії регіонів у смітник. Також просили дозволу винести геть із кабінету портрет Януковича. За словами одного з організаторів акції Віталія Приймака, на їхні мирні вимоги губернатор сказав, що він цілком підтримує дії президента й іти на повідку в мітингувальників не збирається. Це саме активісти почули чи не у всіх кабінетах ОДА.

Підтримати акцію громадської непокори також вийшли студенти місцевих навчальних закладів і навіть школярі. Натомість, активісти просять батьків забрати дітей із майдану, натомість на знак протесту не пускати їх до школи.

– Коли стало відомо про побиття студентів у ніч на 30 листопада в Києві, ми звернулися до начальника обласного управління міліції Василя Лазутка, аби дізнатися чи брали участь у побитті столичних майданівців рівненські «беркутівці». Він нас запевнив, що наші спецпідрозділи туди не виїжджали та не поїдуть, – каже Віталій Приймак. – Хоча сьогодні ми отримали інформацію, що наш «Беркут» таки відправився до Києва. Кілька наших активістів попросили начальника цього підрозділу вистроїти перед ними весь особовий склад. На що він мені сказав: «Віталію, не провокуй мене».

Один зі студентів Рівненського коледжу економіки та бізнесу, який сьогодні привів на майдан чи не все студентство свого навчального закладу, розповідає, що вчителька української мови та літератури «вліпила» йому двійку за фразу «Слава Україні!». Хлопець зізнається, викладачі погрожували «валити» їх на екзаменах, якщо вони долучаться до Євромайдану. Натомість спудеї нині не надто переймаються оцінками. Одноголосно відповідають, що не можуть стояти осторонь, коли вирішується доля країни. Аби аби 5-тисячний натовп, поширюють жартівливі листівки.

Нині ж рівненські євромайданівці знову перемістилися на центральну площу міста, оскільки, розповідають, біля адміністрації не вистачає місця для чисельного натовпу мітингувальників. До того ж, ОДА розташовується неподалік майдану Незалежності, тож їхні гасла чиновники добре почують.

 

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>