Волинянам роздадуть 50 тисяч примірників «Кобзаря»

На Волині готуються до відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. Під час засідання оргкомітету з проведення святкових заходів голова облдержадміністрації Борис Клімчук висловив ідею перевидати «Кобзар» з ілюстраціями дітей тиражем в 50 тисяч примірників аби подарувати книгу усім, хто хоче і у кого її немає. «Нехай «Кобзар» повертається і в прямому, і в переносному змісті. Шевченка необхідно поширити в маси, дійти до кожного населеного пункту», - підкреслив він.

Також 7 січня 2014 року у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Шевченка відбудеться прем’єрна постановка вистави за п’єсою Кобзаря «Назар Стодоля», а Волинський академічний обласний театр ляльок готує виставу «Тарас» за п’єсою Богдана Стельмаха. Долучиться до святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка й Волинська обласна державна телерадіокомпанія. Медійники вже готують низку фільмів, присвячених життю і творчості великого Кобзаря, повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>