Гроші Тимошенко мають бути повернуті в Україну і використані для потреб українців

Ще коли Юлія Тимошенко була прем’єр-міністром, прості люди не переставали дивуватися, як часто вона, іноді по декілька разів на день, змінює наряди. Журналісти вказували на те, що Юлія Володимирівна одягається багатше, ніж англійська королева, притім не маючи офіційно на рахунках жодної копійки. Ба більше, у неї навіть не було у власності свого житла. Казали, що пані Тимошенко живе за кошти свого чоловіка-бізнесмена, бо навіть зарплати прем’єра не вистачить, щоб справляти собі такі дорогі обновки. Проте в цю казочку мало хто вірив, бо широкому загалу не було відомо, яким же бізнесом займається Олександр Тимошенко.

І ось тепер, після того, як Міністерство доходів і зборів України почало судовий процес у США та Швейцарії для захисту державних інтересів у справі про розкрадання 200 мільйонів доларів, у якому підозрюються екс-прем'єри Юлія Тимошенко і Павло Лазаренко, починаємо розуміти, що гроші Тимошенко треба шукати за кордоном. Як сказав народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, «загальна сума знайдених грошей сягає щонайменше півмільярда доларів США. Частина з них – це спільні гроші з Павлом Лазаренком, які заарештовані і перебувають на рахунках у США. Частина – у швейцарському банку на рахунку Юлії Тимошенко».

Нині на Волині триває широкомасштабне будівництво заморожених колись об’єктів соціально-культурного призначення. За останні два роки в області відкрито після реконструкції чи нового будівництва близько 40 шкіл і дитячих садочків, на що виділені значні кошти з державного бюджету. Лікувальні заклади Волині отримали придбане за державні кошти дороговартісне обладнання, яке може врятувати тисячі людських життів. І, на моє переконання, відмовитися від повернення у державну казну вкрадених в українського народу коштів було б принаймні нерозумно. Гроші Тимошенко мають бути повернуті в Україну і використані для потреб українців.

Як справедливо зазначає народний депутат Володимир Олійник, наша країна сьогодні не в такому фінансовому стані, аби  дозволити собі припинити боротьбу за корупційно набуті гроші Юлії Тимошенко і Павла Лазаренка. Справді, нас просто не зрозуміють люди, якщо ми відпустимо пані Тимошенко до її грошей. В такому випадку ми не побачимо ані її, ані коштів, як ніколи не побачимо в Україні Павла Лазаренка.

Повністю з цим погоджуюсь. А також поділяю думку мого колеги-депутата Волинської обласної ради Андрія Мельника, що й наші європейські партнери мають зрозуміти справедливість прагнень України і переглянути обов'язкову вимогу звільнення Тимошенко для підписання Угоди про асоціацію України і ЄС.

 

Іван Смоленг, депутат Луцької міської ради

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>