Українців каратимуть за матюки штрафами

Любителів міцного слівця в Україні виправлятимуть високими штрафами - від 510 до 850 грн Відповідні зміни в адмінкодекс запропонували внести депутатам Верховної Ради. Документ, зокрема, викликаний необхідністю захисту громадян від нецензурної лайки в громадських місцях, пишуть «Вести».

Дрібне хуліганство (нецензурна лайка в громадських місцях, образливе докучання, порушення громадського порядку і спокій громадян) обійдеться правопорушникові в 30-50 неоподатковуваних мінімумів (зараз 3-7). Також хулігана можуть перевиховувати громадськими роботами на термін від 40 до 60 годин, або виправними роботами на термін від одного до двох місяців з відрахуванням 20% заробітку, або заарештувати на строк до 15 діб.

Ухвалення цього закону, на думку автора документу депутата від КПУ Олександра Зубчевського, підвищить рівень спілкування громадян, наповнити бюджет за рахунок штрафів, а також сприяти захисту громадян від нецензурної лайки і неспокійних сусідів.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>