На Волині рибу з висихаючих водойм переселили до Західного Бугу

Обстежуючи водні об’єкти Нововолинської рибоохоронної дільниці, інспектори виявили поблизу річки Західний Буг в селі Заставне Іваничівського району незначні за площею та глибиною водойми, що утворилися після сходження повеней та паводків. В них залишилося багато молоді риб, яка скоро загине внаслідок висихання водойм. Щоб цього не сталося, рибу необхідно було виловити і випустити до річки.

Керівництво Волиньрибоохорони прийнято рішення організувати спільно з громадськістю рятування водних біоресурсів із зазначених водних об’єктів і переселення їх в Західний Буг.

Інспектори рибоохорони спільно з громадськими помічниками, озброївшись любительськими знаряддями лову, тарою для перевезення риби, гужовим транспортом, іншим інвентарем, вирушили до зазначених водних об’єктів.

Улов виливали до великої бочки, а потім цю бочку везли до річки. Випущена риба спочатку крутилася біля берега. Щучки, випущені разом з усіма, вже починали полювати на своїх товаришів по полону.

Спеціалісти сектору іхтіології та регулювання рибальства підрахeвали, що за кілька годин роботи врятовано близько півтора тисячі особин молоді різних видів риб (щука, карась сріблястий, окунь, плітка та ін.).

Волиньрибоохорона висловлює подяку небайдужим громадянам, які посприяли проведенню зазначених заходів.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>