Жителі села Селець Дубровицького району незабаром смакуватимуть хлібом, який виготовлятимуть у приміщенні місцевої пекарні, переобладнаної з… лазні. Хліб, як переконують у ТОВ «Дари Полісся», буде без домішок, як домашній, адже випікатимуть його тільки на дровах, за угорською технологією, але за поліською рецептурою. Закордонні технології дозволять продовжити його термін зберігання до тижня. А вже за місцевими рецептами відтворять смак дідівського хліба, адже у пекарні готуватимуть житні буханці з додаванням льону. Щоденно у трьох печах до столу селян видаватимуть аж понад шість тисяч хлібин. Притому вага кожної – 830 грамів. На підприємстві планують випікати і двокілограмові буханці. Колись у селах був на них попит.
Марія ДУБУК,
Рівненська область
Comments: |