На Волині під час навчань офіцерів перекваліфікували у солдатів

 

Днями, у Володимир-Волинському гарнізоні завершився експериментальний збір з командирами батальйонів та дивізіонів військових частин 13 армійського корпусу. Близько 80 військовослужбовців упродовж двох діб активно навчалися на базі 51 окремої механізованої бригади.

Незвичності цьому заходу додало те, що офіцери рангу командира батальйону або дивізіону, упродовж зборів діяли у ролі своїх підлеглих: солдатів-стрільців, кулеметників, гранатометників тощо. Відразу після прибуття до військової частини у Володимирі-Волинському їх було розподілено для виконання завдань на посадах рядового складу.

 

Як повідомили Західному регіональному медіа-центрі МО України (м. Львів), у перший день збору учасникам було запропоновано обговорити тактичні напрацювання та досвід, отриманий у результаті бойових дій в Республіці Ірак. Упродовж наступного дня  командири підрозділів змагалися у виконанні вправ навчальних та контрольних стрільб зі стрілецької зброї та озброєння бойових машин вдень і вночі, виконували нормативи із вогневої підготовки та предметів індивідуальної та колективної підготовки.

Наступний день зборів розпочався для командирів підйомом за тривогою, у ході якого вони вдосконалювали свої навички у діях по тривозі в парздійснення маршу. Після чого вони провели пересування та розмістилися у визначеному районі.

Завершальним етапом комплексного заняття стало виконання офіцерами стандартного завдання колективної підготовки у здійснені наступу з ходу у складі авангарду та веденні маневреної оборони у смузі забезпечення.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>