До конфлікту на ТВi можуть бути причетні Путін і Медведчук

Бізнесмен Олександр Альтман, який називає себе новим власником ТВi, стверджує, що ТВi планували продати Віктору Медведчуку за 110 мільйонів доларів. Про це він пише у своєму відкритому листі до власника каналу Костянтина Кагаловському, пишуть "Экономические известия".

"Тепер можна тільки здогадуватися, хто був натхненником запланованої угоди з продажу ТВi Медведчуку. Але дивує ціна в 110 мільйонів доларів за збитковий, на твій погляд, телеканал з незначною часткою ринку", - написав Альтман.

Він стверджує, що Кагаловський намагався продати канал саме Медведчуку, щоб той поклопотався за нього перед Володимиром Путіним.

За його словами, Кагаловський останнім часом хотів повернутися в Росію і вже зв'язувався з Путіним через в "відомого російського політолога і свого хрещеного батька" Михайла Лєонтьєва. Втім, пише Альтман, Путін тоді відмовив.

Тепер же, відмічає він, до продажу ТВi Медведчуку, "можливо, додалася і індульгенція на повернення в златоглаву".

Альтман також розповів про свої ділові стосунки з Кагаловським. Так, він відмічає, що в червні минулого року переказав 305 029,07 євро на рахунок компанії Кагаловського Tompkins Ltd.

За словами Альтмана, Tomkins Ltd володіє 99%% ТОВ "Інтерпрофіт", яке "робить більшість програм для каналу і уклало трудові угоди з більшістю штатних і позаштатних журналістів ТВi".

"Для каналу ТВi це просто одна з продакшн-компаний. Що стосується ТОВ "ТелеРадіоСвiт", то це чисто нематеріальний актив", - пише бізнесмен. Він звинувачує Кагаловського в тому, що той намагався його обдурити, надаючи доручення від Wilcox Ventures Ltd, тоді як основні активи каналу зосереджені на Tompkins Ltd.

Як стверджує Альтман, Кагаловський також "кинув" колишнього російського медіамагната Володимира Гусинського і тепер винен йому більше 38 млн доларів.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>