Бункер Гіммлера на Житомирщині приватизували

Унікальний туристичний об'єкт Житомирщини - польова ставка Генріха Гіммлера "Хегевальд" у Житомирській області, яка складається з бункера та підземних залів, як виявилося, продана приватному власнику. Таку відповідь на свій запит до Житомирської облдержадміністрації щодо форми власності польової ставки Генріха Гіммлера "Хегевальд" в смт Гуйва Житомирської області отримав народний депутат України, голова підкомітету з питань охорони та популяризації культурної спадщини Олександр Бригинець.

До нардепа Бригинця звернулася громада смт Гуйва з проханням зберегти гордість їхнього селища об'єкт історичної спадщини часів Великої Вітчизняної війни - резиденцію "Хегевальд", оскільки ставка викликає інтерес у туристів і може приносити прибутки громаді. Але ні громада, ні житомирська влада, за попередньою інформацією, не мали інформації про власника ставки.

Як повідомляє Управління куль тури Житомирської ОДА, бункер польової ставки "Хегевальд" був проданий ПП Михайленку М.Г. згідно рішення Новогуйвинської селищної ради 12.11.2004 р. для створення в ньому музею воєнної історії. Але власник бункера досі не звернувся до Управління культури Житомирської облдержадміністрації щодо реєстрації такого музею.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>