В США “розібралися” з бостонськими підривниками – ними виявились брати-дагестанці

Вбивцями поліцейського у Бостоні і передбачуваними терористами виявилися брати Царнаєви, що приїхали до США з Дагестану. Страшого з братів Тамерлана Царнаєва поліція застрелила під час перестрілки у Бостонському університеті, а меншого Джохара затримала наступного дня, пише "Дєло" (http://delo.ua).

За даними AP, обоє підозрюваних родом з "російського регіону, розташованого поряд з Чечнею". Російські ЗМІ знайшли сторіночку з ім'ям Джохара Царнаєва в соціальній мережі "ВКонтакте". У контактній інформації там вказано місто Бостон, серед груп, що цікавлять, - "Чечня, все про Чеченську республіку".

Згідно його особистої інформації, Царнаєв навчався у середній школі Махачкали (Дагестан), а також в школі Кембриджа (Бостон). Останній раз він заходив в мережу в 5:00 ранку 19 квітня. На фотографіях в мережі користувач дуже схожий на підозрюваного, фоторобот якого був опублікований ФБР. У махачкалинській гімназії агентству підтвердили, що Джохар Царнаєв в 2001 році вчився у них в першому класі. За словами вчительки, він свого часу приїхав в Росію з Киргизії, провчився в школі один рік, а потім поїхав в Америку.

У ніч на 19 квітня злочинці влаштували стрільбу на території кампусу Массачусетського технологічного інституту, убивши поліцейського.

Пізніше стало відомо, що вони пограбували магазин і викрали автомобіль, після чого попрямували в Уотертаун, де вступили в перестрілку з поліцією. Пізніше на місці подій сапери знайшли вибухівку і скороварки - саме з цих компонентів були зібрані бомби, які спрацювали під час марафону Бостона. Крім того, в поліції повідомили, що терористи використали декілька вибухових пристроїв проти офіцерів. В ході бою один з поліцейських був важко поранений. Старший з братів Царнаєвих загинув, молодшому вдалося втекти. Але для його пошуку у Бостоні були задіяні тисячі поліцейських, які фактично здійснили тотальне прочісування територій, заходили у кожні двері. Наступного дня розшукуваного Джохара Царнаєва затримали.

Нагадаємо, що у результаті вибухів біля фінішу бостонського марафону загинули троє людей, 170 отримали поранення.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>