На Волині вилучили велику партію нітратної редиски

Співробітники сектору ветеринарної міліції УМВС України у Волинській області спільно з працівниками управління державної ветеринарної медицини в Луцька під час проведення перевірки суб'єктів господарської діяльності на ринку "Пасаж" виявили майже 700 кг редиски, вміст нітратів у якій перевищений утричі. Повідомили у СЗГ УМВС у Волинській області.

У ході перевірки встановили, що приватні підприємці реалізовують редиску без висновку лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи. Тож були відібрані проби редиски для визначення вмісту нітратів, а відтак їх направили в ДУ "Волинська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини".

Згідно з експертним висновком, вміст нітратів у продукції рослинного походження перевищує допустиму норму у три рази. Її вилучили.

- За порушення на суб'єктів підприємницької діяльності складено адміністративні протоколи за ст. 42-1 КУпАП (Виробництво, заготівля, реалізація сільськогосподарської продукції, що містить хімічні препарати понад гранично допустимі рівні концентрації), - розповів начальник сектору ветеринарної міліції УМВС України у Волинській області Віталій Махомета. - Санкція статті передбачає накладення штрафу на громадян від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зазначеної продукції або без такої і на посадових осіб - від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зазначеної продукції або без такої. Матеріали направлено в Луцький міськрайонний суд для прийняття рішення.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>