У Тернополі зготували 1300 літрів куті. У спеціальній оцинкованій ємності, стилізованій під макітру, змішали 300 кілограмів пшениці, по 50 кг меду, маку, горіхів, по 30 кг родзинок і цукру. Кутю залили розведеним з водою узваром.
Представники Книги рекордів України зафіксували це досягнення, вручивши відповідний сертифікат керівнику Тернопільської області.
На свято на Театральному майдані міста прийшло близько п’яти тисяч людей, і кожен охочий зміг поласувати головною різдвяною стравою українців. Святкові каші за власними оригінальними рецептами пропонували людям також господині з усіх районів Тернопілля.
Організатори фестивалю куті обіцяють проводити тепер такі дійства щороку, а кращі рецепти різдвяної каші видаватимуть окремою збіркою.
Світлана Клос,
м. Тернопіль
Comments: |