На олів’є пішло 220 кілограмів картоплі

У російському місті Оренбург приготували найбільший у світі салат олів’є вагою 1841 кілограм. Для приготування страви свої зусилля об’єднали десятки шеф-кухарів міста. Спочатку планувалося приготувати олів’є вагою у 1743 кілограми – це рік заснування міста Оренбург, але майстри так старалися усіх вразити, що зрештою вага салату склала 1841 кілограм.

Загалом на салат пішло 220 кілограмів картоплі, 40 кілограмів цибулі, 80 кілограмів моркви, 180 кілограмів свіжих огірків, 20 кілограмів зелені, 500 кілограмів ковбаси, 170 кілограмів солоних огірків, 260 літрів майонезу, 5040 яєць і 136 кілограмів зеленого горошку.

Перша порція салату-рекордсмена продана на благодійному аукціоні за 50 тисяч рублів. Гроші підуть на допомогу одному з дитячих будинків.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>