Ідея створення українського антипохмеліну належить Станіславу Савінському, українському вченому-біохіміку, кандидату біологічних наук. Протягом декількох останніх років він теоретично й практично працював над цією темою. У результаті дослідів з’явився «Козак Бодун», аналог популярного на Заході коктейлю «Кривава Мері», тобто його безалкогольної версії. Зрештою, як стверджує рівненський дослідник, у багатьох компонентах український варіант перевершує свого зарубіжного конкурента й обіцяє стати ще більш брендовим.
Повна формула напою наразі не розкривається.
– Основним інгредієнтом «Козака Бодуна» є, звичайно, томатний сік, один з найбагатших на органічні кислоти, – зазначає Станіслав Савінський. – Сукупно з іншими чинниками він дає змогу швидко відновити водно-соляний баланс організму. Більше того, натуральний напій «Козак Бодун» можна вживати регулярно як корисний вітамінний і профілактичний засіб. При похмільному синдромі рекомендується випити пляшку напою і лише потім пити багато води. При важкому похміллі можна додати до приготованого напою одну чарку, приблизно 30 міліграмів, горілки. Також цей напій можна вживати як звичайний алкогольний коктейль, з льодом і гілочкою селери. Втім, слова словами, а щоб переконатися у властивостях «Козака Бодуна», треба його спробувати.
Сергій Новак,
Рівненська область
Comments: |