Усякій порі року своє яблуко

Скільки сортів яблук існує? Виявляється, декілька сотень. Літні – Грушівка, Паперівка, Мельба – краще споживати у червні-серпні, бо зберігаються вони не більше 7-10 днів. Осінні – Штрейфлінг, Слава переможцям, Мекінтош – найсмачніші через тиждень-два після збирання їх на початку вересня. Зимові ж – Ренет Симиренко, Ренет шампанський та Ренет паперовий можуть зберігатися 8-9 місяців. До семи місяців лежать Вагнер, Джонатан, Кальвіль сніжний. А прекрасний зимовий сорт Антонівка зберігається чудово аж до березня. При чому, чим довше лежить яблуко, тим смачніше.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>