«Хто посіє льон, пожне золото», – мовиться в українському прислів’ї. Якщо до золота прирівняти наше здоров’я, то зміцнити його на довгі роки можна, збагативши раціон льоном – підтверджують сучасні наукові дослідження. Льон увійшов у побут людини дуже давно – у вигляді одягу, їжі та ліків. Гіппократ лікував насінням, а король Карл Великий, вважаючи його панацеєю від усіх хвороб, видав закон, згідно з яким усі вірнопіддані зобов’язані були вживати його в їжу. Сучасні дослідження підтверджують: насіння льону попереджує та ефективно допомагає лікувати хвороби серця, судин, шкіри, волосся, шлунково-кишкового тракту, ожиріння, діабет, інсульт, рак молочної залози, оздоровлює організм та нормалізує обмін речовин.
Comments: |