До «Неупиваємої Чаші» моляться від недуги пияцтва

В наркодиспансері на честь цієї ікони діє капличка

У Луцьку рік тому заснована капличка на честь ікони Божої Матері «Неупиваємая Чаша». Освятив її владика Ніфонт. Ідею підтримав головний лікар Микола Дацюк.

– Щочетверга ми молимося, ходимо по відділеннях і запрошуємо усіх хворих до спільної молитви. Буває, що служимо літургії, адже і медперсонал хоче почути слово Боже. 18 травня якраз День ікони «Неупиваємая Чаша», тож літургія відбувалася за участю духовенства Волинської єпархії на вулиці, у пристосованому наметі, щоб більше людей взяло участь у службі. Вже заснована громада з медперсоналу, є статут, староста, у майбутньому, дасть Бог, може, збудуємо тут і храм, – розповів протоієрей Степан Ярема, настоятель каплички і водночас один із співзасновників Волинського православного братства тверезості святого праведного Іоана Кронштадського. Батюшка зізнався, що саме проблеми із пияцтвом у його родині спонукали взятися за створення братства. Заради підтримки близької людини, яка страждала на алкоголізм, священик повністю відмовився від спиртного і вже три роки не вживає алкоголю.

Головний лікар Микола Дацюк додав, що для каплички виділено кімнату, яка обладнана за кошти лікувального закладу. В наркологічному диспансері щороку проліковується 4600 громадян. На обліку перебуває понад 12 тисяч. Є так званий інститут анонімності, коли людина звертається, але на облік не ставиться, – тобто цифра хворих значно вища.

– Облаштування каплички – це спільна ідея Волинської єпархії та обласного наркодиспансеру. І якщо вдасться через віру врятувати хоч одну-дві людини – це добре. Ми нікого не змушуємо ходити на службу Божу. Але в багатьох дійсно є потреба в духовному спілкуванні, – зауважив головний лікар. – Адже наші пацієнти нічим не гірші, ніж ті, хто, скажімо, лікується в інших лікарнях. Просто вони дещо оступилися…

Марія ДУБУК,

м. Луцьк

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>