Відлякує медведок хризантема

Якщо на ділянці з’явилися горбочки-доріжки і нори, схожі на мишачі, значить, медведки закінчили свої шлюбні ігри і зайнялися вашим городом. Медведки – це великі комахи (довжина тіла у них до 6 см). І шкоди від них більше, ніж від мишей. Медведки риють ходи у землі і їдять усе, що потрапляє під зуби. Підгризають коріння рослин, стебла. Виїдають насіння в огірків, томатів, перцю. Інколи навколо гнізда медведки спостерігається «мертва зона» – гола земля, бо все з’їдено під корінь. Нині шкідник активізувався, і боротися з ним непросто. Частіше розпушуйте грунт, знищуйте ходи, нори і яйця.

Добре відлякує медведок хризантема, запаху цих квітів вони не переносять. Закопайте у грядки з огірками і томатами стебла хризантем, і шкідник піде шукати приємнішу територію. Також не терплять медведки запаху квітів нагідок. Посійте цю рослину скрізь, де залишилося місце. Нагідки мають сильний фітонцидний ефект. Їх корисно сіяти у городі в різних місцях. Крім медведки, нагідки відваджують й інших шкідників, запобігають розповсюдженню борошнистої роси. Є ще один перевірений спосіб відлову медведок. Можна використати скляні банки з вузькими горловинами (з-під соків). Горловини змазати медом ззовні і всередині. Потім закопати банки у землю горловиною догори і чекати. Шкідники заповзають всередину, приваблені запахом. А назад вилізти їм складно.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>