Білоруські злодії – в українській тюрмі

– Нещодавно суд виніс вирок за скоєння розбійного нападу та грабежу у селі Соломир Зарічненського району. Громадянка Білорусі, 31-річна Інна Кавцевич, отримала три з половиною роки позбавлення волі, а її спільник, 23-річний Володимир Мінюк – півтора року. Обоє сидітимуть в українській тюрмі, повідомили у секторі зв’язків з громадськістю Рівненської обласної міліції.

Ця кримінальна історія розпочалася ще у травні минулого року. Парочка незаконно перетнула державний кордон України і завітала до одного із магазинів села Соломир. Зайшовши до торговельного закладу, іноземці захотіли придбати пива та цигарок. Оскільки гривень у них не було, то запропонували білоруські рублі. Однак іноземцям пояснили, що гроші потрібно обміняти на українську валюту. Ця відмова дуже обурила молоду жінку, вона дістала з кишені ніж і, погрожуючи ним, почала вимагати гроші та товар. Її спільник в цей час стежив за дверима, щоб не зайшов ніхто з місцевих жителів. Прихопивши гроші, спиртне та продукти, грабіжники намагалися лісовими стежками втекти до Білорусі. Але слідчо-оперативна група та прикордонники їх затримали. При цьому білоруські грабіжники чинили опір.

У ході розслідування кримінальної справи правоохоронці Зарічненського райвідділу міліції встановили, що іноземці неодноразово притягувалися до адміністративної та кримінальної відповідальності за аналогічні злочини в Білорусі.

Кость ГАРБАРЧУК,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>