«Французький» паштет з горіхів

Про цілющі властивості ядер волоського горіха відомо давно. У багатьох народів світу він вважається символом вічної молодості. Адже це дуже поживний продукт, бо містить велику кількість легкозасвоюваних жирів. Багатий на вуглеводи та вітаміни. Корисно їсти горіхи людям ослабленим, вагітним жінкам, молодим мамам. Фітотерапевти стверджують, що кілограм горіхів за своєю поживністю рівнозначний кілограму м’яса, риби, картоплі, груш та літру молока, разом узятих. Ядра краще їсти в подрібненому вигляді. Вживати їх рекомендують тільки на ніч, бо горіхи краще засвоюються, коли організм відпочиває. З’їдати рекомендують за один раз не більше семи горіхових ядер. Американські дієтологи дослідили і підтвердили позитивний вплив цього продукту на роботу серцево-судинної системи. А ще радять у перехідний сезон від зими до весни вживати «французький» паштет з горіхів. Рецепт простий і доступний всім: склянку ядер перемолоти з кількома зубчиками часнику, додати трішки олії і намащувати на хліб.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>