По воду сюди їде весь Кузнецовськ

Довгоногий лелека, який стоїть на березі поблизу хутора Олізарка в селі Суховоля Володимирецького району, та акуратна бесідка одразу привертає увагу навіть чужих людей, які їдуть цією дорогою. Хто ж це таку красу створив серед луки і для чого? Місцеві жителі добре знають, що в цьому місці б’є джерельце зі смачною, прохолодною водою. Щоб воно не замулилося, не зникло серед густої трави, працівники Володимирецького УВГ Рівненського облводгоспу та Лозківської сільської ради так гарно його облаштували. Ще й всередині зробили спеціальну трубу, щоб зручніше було набирати водичку. Тепер за цю добру справу їм дякують люди з усієї округи.

Повертаючись з відрядження, ми також зупинилися біля сільського джерельця. А за нами, – ще дві автівки. Водії дістали з багажника кілька десятилітрових пластикових бутлів.

– То в будні дні тут людей мало, а в неділю черга така, що дві години треба стояти, поки води набереш, – розповідає дядько Микола, який із селища Володимирець спеціально завернув сюди. – Весь Кузнецовськ їздить до цього джерельця. Вода смачна, не така, як з крана тече. Дай, Боже, здоров’я тим, хто постарався, щоб обгородити те місце, і зберіг це маленьке джерельце. Так і напишіть, що всі люди їм дякують.

Руслана ТАТАРИН,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>