Випиваючи по кілька склянок магазинного соку в день, багато людей думають, що таким чином вони зміцнюють своє здоров’я. Однак, він не такий корисний, як багато хто вважає. Більше того, напій з пакета може бути дуже шкідливим.
Австралійські вчені провели дослідження і з’ясували, що вживання промислового соку не тільки не запобігає раку, а й навіть може сприяти розвитку певних його форм.Причиною є підвищений вміст цукру в магазинних напоях. Крім того, під час промислового виготовлення соків втрачається значна кількість речовин, що запобігають раку кишечника, таких як клітковина, вітамін С і антиоксиданти. Більше того, навіть щойно вичавлені соки містять занадто багато цукру, який може стати “спусковим гачком” у виникненні раку кишечника.
У зв’язку з цим вчені рекомендують замість соків вживати в їжу якомога більше свіжих фруктів і овочів.
Comments: |