Смерть із неба

Подружжя із села Денишів під Житомиром вирушило по гриби до лісу. Коли чоловік із дружиною після “тихого полювання” велосипедами поверталися додому, їх застала негода. Вони сховалися від зливи й граду під високим деревом. У цей сховок і влучила блискавка. Чоловік отримав контузію, жінка загинула на місці. Блискавка розірвала й мо-більний телефон. Можливо, саме цей апарат притягнув розряд.
Через три дні після цього трагічного випадку в Ружинському районі поблизу села Городок блискавка влучила у 21-річного парубка. Віталій ішов через поле – ніс батькові, який обробляв на тракторі лан, цигарки. Негода нагрянула, коли хлопець був посеред чистого лану. Батько і його товариші заховалися від дощу під навіс польового стану. Вони бачили, як дві чи три блискавки вдарили неподалік у землю. Відчувши біду, чоловік зателефонував сину. Той не відповідав, хоча кілька хвилин перед цим повідомив, що вже на підході.
Гроза закінчилася так само раптово, як і почалася. Батько відразу кинувся шукати Віталія. Знайти хлопця допоміг телефон, який справно передавав виклики. Однак допомогти юнаку вже не можна було нічим – розряд потрапив у груди, обпалив тіло і зупинив серце.
Галина ЯРОСЛАВЕЦЬ,
Житомирська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>