Лучанин зловив на вудку 48-кілограмового сома

З трирічного віку Руслан Яблончук має пристрасть до риболовлі. І хоча зараз уже поважний чоловік переважно зайнятий повсякденними турботами (має майстерню з тонування автоскла, орендує ставок для розведення риби), все одно знаходить час для свого улюбленого заняття. Хоча рибальський стаж пана Руслана вимірюється десятиліттями, проте такого водного полювання, на якому побував нещодавно, не пригадує. За два дні на річці Стир у Рожищенському районі наловив приблизно 80 кілограмів лящів, язів, головнів та іншої риби. Але головним трофеєм став 48-кілограмовий сом. Чимала рибина захотіла поласувати живцем – 300-грамовим карасем. Із сомом досвідченому рибалці довелося боротися півгодини. Коли, зрештою, велетня вдалося витягнути на берег, чоловік виснажився настільки, що змушений був прилягти і відпочити прямо поруч з уловом. Усі миттєвості вдалої риболовлі знімав син пана Руслана на мобільний телефон.
Руслан Яблончук має свою методику рибної ловлі. Вибираючись на річку, він на кілька днів стає відлюдником, лишень запасається кількома буханцями хліба, салом, а також мішком солі, щоб заготовляти рибу. Нинішній рік для рибалки надзвичайно вдалий – окрім рекордного сома в активі Руслана Яблончука ще п’ять таких рибин вагою 15-22 кілограми. Єдине, на що скаржиться чоловік, варвари-браконьєри, які глушать рибу вибухівкою.
– Не раз доводилося бачити, як течія несе багато мертвої риби. Держрибінспекція намагається боротися з цим явищем, але переважно до такого злісного порушення закону вдаються ті, хто має захист, тож до реального покарання справу довести дуже складно. Саме тому риби помітно поменшало. Крім того вона налякана людьми, і чесному рибалці ловити стало набагато складніше. Коли я сиджу біля річки, то намагаюся не говорити по телефону і зайвий раз боюся поворухнути ногою. Для рибалки обираю безлюдні місця, де тільки я і риба, – поді-лився наостанок проблемами і секретами пан Руслан.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>