У Європу не пустили фінанси

Минулої суботи завершився чемпіонат України з футболу серед команд прем’єр-ліги. Луцька «Волинь», поступившись вдома у заключному турі «Металургу» з Донецька з рахунком 1:3, посіла 11-ту сходинку у турнірній таблиці. Хоча певний період реально претендувала на «єврозону». Головний тренер команди Віталій Кварцяний на прес-конференції проаналізував завершений сезон і поділився роздумами про найближче майбутнє.
– Враховуючи усі обставини, слід вважати, що ми виступили пристойно. Єдина проблема, що вдома грали погано, втративши 27 очок. У нашої команди був потенціал вибороти шосте місце і розташуватися за п’ятіркою провідних команд. Ми були за кілька кроків від цього результату. Але за ходом першості у нас виникло чимало організаційних проблем. На передостанній матч у Київ команда взагалі могла не поїхати. Ми шукали кошти на виїзд. Важко було знайти якусь мотивацію для футболістів. Нині ми йдемо на перерву, чемпіонат скінчився, а видати зароблені гроші за три місяці не можемо.
Я вже мав зустріч з президентом клубу, надав йому план підготовки до наступного сезону. У ньому все розписано. 16, 17 і 18 червня плануємо провести три матчі з молодіжним складом бразильського клубу «Коринтіанс». А потім збираємося провести 13-денний збір поблизу Сімферополя.
Ми можемо придбати двох гравців рівня національних збірних. Нам пропонують їх тому, що у «Волині» гравці не деградують, а навпаки розвиваються. Але якщо до певного числа ми це питання не вирішимо, то знову втратимо можливість придбати виконавців топ-класу. Маємо на прикметі ще трьох футболістів із західних клубів. Мова не йде про мільйонні придбання. Це гравці вартістю до півмільйона. Плюс, можливо, візьмемо кількох бразильців, які приїдуть грати з нами. Якщо ще один серйозний учасник наших фінансових потоків повернеться і віддасть те, на що ми розраховували, може вийти непогано.
Якщо ні, будемо працювати в іншому напрямку. Наші селекціонери зараз роз-біглися по клубах першої ліги. Дивляться там усе, що є найкраще. Плюс у нас лишиться відсотків 70 тих футболістів, які маємо сьогодні. Знаю, що є пропозиції у Сімініна, Лопеса, Павлова. Будемо цим теж займатися. Можливо, когось треба продати, щоб пережити складний період для клубу.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>