«Наступниця» Ванги «нагріла» волинян на чималі гроші

Нещодавно у волинських газетах з’явилися оголошення про те, що у Луцьку відбудеться прийом ясновидиці з Болгарії – наступниці Ванги (таку ж рекламу, але з іншими персонажами, розмістили у рівненських та закарпатських виданнях). Ця подія подавалася як неймовірна сенсація – жінка гарантувала зняття порчі й злам найсильніших родових проклять. Також був вказаний мобільний телефон, за яким можна було зв’язатися з цілителькою (адреси не було).
Ім’я Ванги експлуатували зловмисники, і це зіграло свою роль.

 

 Одна з мешканок міста позбулася 80 тисяч гривень. Жінка хотіла допомогти своїй 21-річній доньці – інваліду з дитинства. Зв’язавшись із Леонорою – так називала себе «наступниця» Ванги – лучанка дізналася адресу, де відбуватиметься прийом. Туди (на зйомну квартиру у звичайному будинку) жінка завітала разом з хворою донькою. Цілителька у підтвердження своєї авторитетності показала документи (які розносила й по редакціях газет, подаючи оголошення): свідоцтво на підприємницьку діяльність і сертифікат про те, що вона є бакалавром білої магії. За свою скромну допомогу жіночка ромської зовнішності попросила тисячу доларів США, які жінка принесла на наступний прийом. Тоді ж Леонора повідала, що може вирішити проблему доньки, для чого проводитиме спеціальний обряд. На нього «цілителька» попросила принести пачку з грошима – 21000 гривень. Пошепотівши над грошима, Леонора повернула їх жінці й сказала покласти хворій доньці під голову. Але наступного разу цей пакунок купюр, а також ще 21000 гривень та усе золото, яке є у квартирі, треба було принести знову. А на третій сеанс Леонора наказала додати ще одну, третю пачку, з 21000 гривень. Але цього разу усі гроші та золото «цілителька» попросила залишити на ніч для проведення завершального обряду. Наступного дня номер, вказаний в рекламних оголошеннях, уже не відповідав. Шахрайка зникла разом із грошима.
– Подібним чином зловмисники (шахрайка діяла не сама) обдурили кількох волинян на солідні суми, – розповідає оперуповноважений карного розшуку УМВС України у Волинській області Олег Гагаловський. – З такою продуманою до дрібниць схемою довелося зіткнутися уперше. Специфіка такого виду злочину, яка заважає розкриттю – запізніле подання заяв від постраждалих. По-перше, люди навіть близьким родичам часто не розповідають, коли користуються послугами знахарів чи цілителів, по-друге, втративши гроші, соромляться зізнатися, що їх обманули.
Зрозуміло, що багато хто готовий віддати усе, аби допомогти своїм рідним подолати хворобу чи полегшити муки. Часто люди чіпляються за будь-яку можливість, звертаючи увагу на сумнівного змісту рекламні повідомлення. Та перш ніж скористатися послугами цілителів, можливо, варто звернутись до правоохоронців, аби вони перевірили законність їх діяльності. Якщо ж вас уже втягнули у «гру» і ви відчули, що щось іде не так, після перших же підозр телефонуйте у міліцію, аби була можливість оперативно затримати зловмисників.
Сергій КРАЙВАНОВИЧ,
Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>