А якщо рвонуть «вогненебезпечні» бочки?

До редакції «Вісника+К» звернувся житель Луцька Іван Лозюк, котрий любить збирати лікарські рослини в лісі поблизу села Жабка Ківерцівського району. Однак його насторожили бочки, вкриті іржею, в яких щось хлюпає... «Що це таке? – запитує природолюб. – Можливо, там якісь відходи чи отрута? Може, там і збирати нічого не можна? Адже в цих місцях у радянські часи були платформи для запуску ракет, – стверджує Іван Мусійович. – Люд це знає. Тож  ці платформи вже розібрали на метал. Лишилися лише бетонні плити. Я якось зустрів людей, які були на машині, а самі оснащені зварювальним апаратом, кувалдою, домкратом, і вони там різали метал. Хотіли, очевидно, і бочки ці порізати, але я кажу: «Куди? Може, там якісь радіоактивні відходи».
З цього приводу ми зателефонували в екологічну інспекцію Волинської області, однак нам порадили звернутися до еменесників. Розмова з ними тривала 30 хвилин, однак ніхто з нами на місце, яке люб’язно погодився показати читач, так і не поїхав. Лишень начальник відділу цивільного захисту обласного управління МНС Анатолій Свірський взяв усі координати Івана Лозюка.  
Лісовими стежками ми таки дійшли до місця, про яке розповів лучанин. У ямі, присипаній піском, лежить шість ржавих бочок, на яких написано «Огнеопасно». Що в них? І чи можуть вони рвонути, якщо любителі-копачі захочуть їх розпиляти на метал? Питання так і лишилося відкритим. Сподіваємося, що еменесники таки доїдуть до цього місця і або підтвердять побоювання нашого читача, або принаймні, заспокоять тих, хто тут збирає гриби та ягоди. Адже незабаром розпочнеться сезон суниць. Щоб не дай Боже знову не трапилося «ЧП»?
Марія ДУБУК,
Волинська область
Фото Сергія КРАЙВАНОВИЧА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>