На перших рівненських марках ХХI століття – національні герої

У Рівному завдяки міським осередкам Всеукраїнської громадської організації «Меморіал» та Товариства колекціонерів «Антикваріат давнього міста» випущено перші місцеві марки. На них зображено пам’ятники, які за часів незалежності України встановлено у місті. Так, на одній – пам’ятник Тарасові Шевченку, споруджений на майдані Незалежності у 1999 році. На іншій – пам’ятник головному отаману Армії УНР, державному та політичному діячеві Симонові Петлюрі. На третій – монумент на честь полковника УПА, командира УПА-Північ Клима Савура (Дмитра Клячківського), зведений у 2002 році на центральній вулиці міста – Соборній. Завершує цей філателістичний комплект марка із зображенням пам’ятника загиблим за волю України, що споруджений у 1994 році на площі Магдебурзького права.
Марки, попри їхній невеликий тираж – всього 200 примірників, стали хорошими популяризаторами пам’яток обласного центру. А філателісти розкупили їх миттєво.
Сергій Новак,
Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>